Z niecierpliwością czekam na
patch 1.0.3.
Interesująca jest poniższa tabelka:
Załącznik:
D3-1.0.3.jpg
Na nerfowanie Inferno zapatruję się średnio. To faktycznie ma być ciężkie, ale problem stanowią itemy.
Aby móc samemu i w miarę bezboleśnie ubić II akt nie wystarczą itemy lecące w I akcie.
Wyjściem jest więc AH, ale tam ceny za dobre itemy zaczynają się od 1mln.
Z kolei, aby uzbierać takowe środki, trzeba farmić, farmić i farmić.
100k na godzinę to normalny drop, bez żadnych boostów (+% z gear'u) jaki możemy wyciągnąć grając w I akcie.
Tak orientacyjnie, cisnęliśmy PonyLevel ze znajomym - ja w gearu DPS, on w gearu do golda +200%, wyniki:
1 run = 20 minut
Ja: ~30k
On: ~45k
To może lekko rzucić światło ile daje +% do golda z gear'u (oczywiście nie wychodzi 2x więcej, jak można by się sugerować +200%)
Reasumując, cisnąć 10h tylko po to aby uzbierać 1mln, uważam za marnotrawienie czasu.
Jeszcze zrozumiem ciśnięcie 3h aby uzyskać 2mln i kupić za to 2 dobre itemy, które przyspieszą zabawę.
No ale, rozgrywka z założenie nie ma się tak szybko kończyć.
Nadchodzący patch, poza tym, że można zbierać golda, to jeszcze mamy szansę na drop fajnych itemów, któe zamiast kupować możemy ubrać (a kasę oczywiście na inne itemy przeznaczyć).
Generalnie jednak, trochÄ™ lipa.
Brakuje mi runów na bossy, zamiast tego są runny na Elitki / Rarki, mechanika taka sama.
/(Wejdź -> Ubij elite -> Wyjdź)+/
O ile kiedyś szliśmy do bosa w znane miejsce, to teraz iddziemy do elite, też w znane miejsce.
Właściwie to po drodze do bossa mijamy elitki...