Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 06 sie 2012, 21:54 
Offline
Nasiąknięty
Nasiąknięty
15% następnej rangi
Avatar użytkownika
 Zobacz profil

Dołączył(a): 2010.12.24
Posty: 415
Lokalizacja: 121
Online: 18d 2h 52m 56s
Siema.

Mam ostatnio problem z odpaleniem jakiejkolwiek gry...Problem powstał kiedy 4 dni temu uruchomilem football manager'a. myślałem że to błąd z instalacją i odinstalowałem grę. poza tym niedługo wychodzi nowy to sobię odpuściłem. Po 1 dniu włączyłem fife 12, to samo, to z tego samego powodu dałem sobie spokój. Dzisiaj zainstalowalem mass effect 3 po włączeniu wszystko ładnie, wybrałem tryb gry, miałem już filmik który leciał dość długo, lekko poirytowany zainstniałą sytułacją postanowiłem zrobić sobie za ten czas kanapeczki, gdy wróciłem zobaczyłem że wywaliło do wina, i zmniejszyła się rozdzielczość tak na 1/4 ekranu. Próbowałem włączyć gre z paska startowego, ale włączała się czarny ekran, pomigał chwilę i wywaliło znowu, no to alt ctr delete, wyłaczylem i chcę jeszcze raz włączyc i wtedy po 5 sec zaistniał ten sam problem problem. Zainstalowałem nowe sterowniki, które i tak nic nie dały, wyłączałem wszystkie aplikacje w tle gg, winapm, avast . Miał ktoś podobny problem ? może wie jak to naprawić, wolał bym się nie bawic w przeinstalowywania systemu czy formatowania bo się nie znam na tym. Dzięki za przeczytanie posta.

Pis.


Góra
 


PostNapisane: Pn, 06 sie 2012, 23:13 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 Zobacz profil

Dołączył(a): 2008.12.22
Posty: 1121
Lokalizacja: tak
Online: 11d 22h 42m 31s
Tylko w grach?
We wszystkich grach?
Jaki system?
Jaka karta?

Spróbuj jeszcze raz zainstalować sterowniki. Może coś źle wtedy zrobiłeś. (Odinstaluj wcześniej stare)

_________________
aye


Góra
 


PostNapisane: Wt, 07 sie 2012, 14:28 
Offline
Nasiąknięty
Nasiąknięty
15% następnej rangi
Avatar użytkownika
 Zobacz profil

Dołączył(a): 2010.12.24
Posty: 415
Lokalizacja: 121
Online: 18d 2h 52m 56s
Tylko w grach, jak siedzę na internecie to wszystko jest okej

W tych 3 bo na innych nie sprawdzałem, wg mnie wystarczy.

System Genuine intel (R) CPU 2160 @ 1.80 Ghz 1.80 Ghz

2 GB ram

Geforce 8400gs

Dzisiaj uruchomiłem jeszcze raz mass efect, i wszystko było okej, dopiero po jakiś 40 minutach się zepsuło, o dziwo nie ma szans żeby tą gre taki komp pociągnął a jednak daje rade bez żadnej scinki. Poźniej odinstalowałem sterowniki karty wszystkie, zainstalowałem nowe, włączyłem grę i pograłem z 5 min i znowu to samo...


Góra
 


PostNapisane: Wt, 07 sie 2012, 15:16 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 Zobacz profil

Dołączył(a): 2008.12.22
Posty: 1121
Lokalizacja: tak
Online: 11d 22h 42m 31s
Jak nie stery, to może wirus? :|

_________________
aye


Góra
 


PostNapisane: Wt, 07 sie 2012, 16:37 
Offline
Nasiąknięty
Nasiąknięty
15% następnej rangi
Avatar użytkownika
 Zobacz profil

Dołączył(a): 2010.12.24
Posty: 415
Lokalizacja: 121
Online: 18d 2h 52m 56s
Nic mi awast nie wyświetlał, ale przeskanuje go dla pewności. Dzisiaj na dodatek problem wystąpił podczas otwierania przeglądarki google chrome, monitor robił się czarny, i zanikały tekstury...Wczoraj jeszcze nic się nie działo, dopiero 5 minut temu ten problem się pojawił... K*rwa. Przeskanuje a jak nic to nie da to zainstaluje nowy system i po kłopocie.

Problem już chyba rozwiązany, wywaliłem jakiś program, który wyskakiwał mi od chyba miesiąca ale nie mogłem znaleźć jak go usunąć więc go ignorowałem. Pobawiłem się troche i jakoś usunąłem go i wydaje się być wszystko okej. Zobaczymy jutro czy nic nie nawali.


Góra
 


PostNapisane: Śr, 08 sie 2012, 11:26 
Offline
Nasiąknięty
Nasiąknięty
44% następnej rangi
Avatar użytkownika
 AIM  Zobacz profil

Dołączył(a): 2008.10.27
Posty: 444
Online: 5d 21h 37m 15s
1. Przeskanuj avastem,
2. Przeskanuj mksvir (http://www.mks.com.pl/skaner/)
3. CCleaner -> sprawdzanie rejestrów, usuwanie plików tymczasowych

Jeżeli to nie pomoże to prawdopodobnie za slaby komp albo uszkodzony dysk twardy.

_________________
Obrazek yymmm Lubie kakaowe oczy!
"Wszystko co widzę istnieje, ale nie jest prawdziwe"


Góra
 


PostNapisane: Śr, 08 sie 2012, 14:27 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 Zobacz profil

Dołączył(a): 2008.12.22
Posty: 1121
Lokalizacja: tak
Online: 11d 22h 42m 31s
lol22 napisał(a):
albo uszkodzony dysk twardy.

to na pewno nie wina dysku :>

_________________
aye


Góra
 


PostNapisane: Śr, 08 sie 2012, 16:28 
Offline
Nasiąknięty
Nasiąknięty
15% następnej rangi
Avatar użytkownika
 Zobacz profil

Dołączył(a): 2010.12.24
Posty: 415
Lokalizacja: 121
Online: 18d 2h 52m 56s
Skana zrobiłem, nic nie wykrył, defragmentacje też i jak narazie jest wszystko git. Chyba pomogło.


Góra
 


PostNapisane: Śr, 08 sie 2012, 18:35 
Offline
Nasiąknięty
Nasiąknięty
44% następnej rangi
Avatar użytkownika
 AIM  Zobacz profil

Dołączył(a): 2008.10.27
Posty: 444
Online: 5d 21h 37m 15s
Ush napisał(a):
lol22 napisał(a):
albo uszkodzony dysk twardy.

to na pewno nie wina dysku :>


Jeżeli gra mu się nagrywa na uszkodzony klastrze to może tak być.

_________________
Obrazek yymmm Lubie kakaowe oczy!
"Wszystko co widzę istnieje, ale nie jest prawdziwe"


Góra
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 

 Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi 
Poszukuję dose'a do gry. Za znalezienie nagroda 100zł Warto! (Dział: Ogólne informacje)

tentyp007

0

Problem jak sie skapne ze to sen (Dział: Lucid Dream)

rymowkonstruktor

7

Problem z RT (Dział: Lucid Dream)

zeus

40

Problem z utrzymaniem świadomości (Dział: Lucid Dream)

robercik250

1

Problem z Wild (Dział: Lucid Dream)

kostek914

1



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości



cron
Strefa czasowa: UTC + 1 Engine by phpBB, © Copyrights by i-doser.pl
Forum chronione jest prawem autorskim. Kopiowanie, badź rozpowszechnianie materiałów na nim zamieszczonych lub ich części bez upoważnienia bądź podania źródła pochodzenia informacji jest zabronione.
Treści znajdujące się na stronie służą celom informacyjnym oraz edukacyjnym. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za materiały zamieszczane przez użytkowników. Administracja serwisu nie czerpie korzyści materialnych z tytułu prowadzenia serwisu.