Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Diablo III
PostNapisane: Pn, 21 maja 2012, 17:01 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 Zobacz profil

Dołączył(a): 2008.12.22
Posty: 1121
Lokalizacja: tak
Online: 11d 22h 42m 31s
jak sie loguje to go chyba wywala

_________________
aye


Góra
 


 Tytuł: Re: Diablo III
PostNapisane: Pn, 21 maja 2012, 19:22 
Offline
Podsiąknięty
Podsiąknięty
50% następnej rangi
Avatar użytkownika
 Zobacz profil

Dołączył(a): 2010.10.13
Posty: 375
Lokalizacja: Żywiec/Bielsko
Online: 13d 7h 37m 17s
IMO powinniście grać na jednym realmie.

+ Wspólne rozwijanie rzemiosła. Oszczędzacie razem setki tysięcy golda.
+ Większość Twoich znajomych zapewne gra na EU.
+ Szybka wymiana niepotrzebnymi itemami.

- Wspólne złoto... ale znajomy sprawę załatwił pisząc karteczkę kto ile zarobił/ma na koncie albo ile wydał na rozwój kowala no i koniec kłótni ;)

_________________
Obrazek


Góra
 


 Tytuł: Re: Diablo III
PostNapisane: Wt, 22 maja 2012, 07:35 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika
 Zobacz profil

Dołączył(a): 2007.04.15
Posty: 1206
Online: 31d 23h 32m 43s
@up, no dokładnie, zapisujesz stan konta na początku i na końcu gry (albo tylko na końcu) i o ile nikt nie będzie kancił, można wszystko pogodzić.


Poniżej parę niedoróbek, które uwieczniłem w czasie gry :-]
Najbardziej boli to z tłumaczeniem.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Obrazek


Góra
 


 Tytuł: Re: Diablo III
PostNapisane: Wt, 22 maja 2012, 18:03 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 Zobacz profil

Dołączył(a): 2008.12.22
Posty: 1121
Lokalizacja: tak
Online: 11d 22h 42m 31s
w 1. patchu na pewno znajdzie się trochę poprawek, ale co do tłumaczenia to nie wiem czy coś można zrobić, bo w D2 do tej pory są literówki w polskim tłumaczeniu.

_________________
aye


Góra
 


 Tytuł: Re: Diablo III
PostNapisane: Wt, 22 maja 2012, 18:57 
Offline
Podsiąknięty
Podsiąknięty
50% następnej rangi
Avatar użytkownika
 Zobacz profil

Dołączył(a): 2010.10.13
Posty: 375
Lokalizacja: Żywiec/Bielsko
Online: 13d 7h 37m 17s
Możecie być pewni, że przez najbliższe naście lat wyjdzie wiele łatek do D3 :) I zapewne wydadzą dodatek z nowymi postaciami i elementami usuniętymi w produkcji. Nasuwają mi się tutaj na myśl takie rzeczy jak rzemieślnik od biżuterii oraz magii oraz postacie wspominane w plotkach jak np wygnany anioł albo pół-demon.

Tak w ogóle to mój szaman wszedł ostatnio do koszmaru i... musiałem zmienić całą taktykę i używane umiejętności bo już 1 quest z paroma zombie mnie zabił o.O Ale teraz przelatuję już przez hordy wrogów jak przez masełko.

_________________
Obrazek


Góra
 


 Tytuł: Re: Diablo III
PostNapisane: Wt, 22 maja 2012, 19:45 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 AIM  Zobacz profil

Dołączył(a): 2007.06.19
Posty: 1272
Lokalizacja: Sosnowiec
Online: 12d 45m 47s
Szamanem na koszmarku nie mam problemów w ogóle. Mass int, strzałki z drzazgami, zombie szarżujące z runą od stawiania nowego, jak poprzedni zabije wroga, buff z intem + do niego runa do wysysu many i te kółko, co spowalnia z +dmg (węgorzyki). Do tego standard pieski + monstrum (pieski różowe z kulkami życia po śmierci i monstrum z szałem na widok czempionów itd.)

Nie próbuję nowych czarów od 2 aktu, czasami zmieniam tylko runę, jak dojdzie jakaś ciekawa. Nie ma potrzeby... Te wszystkie cholerne pająki, żaby i inne ciulstwo zamiast strzałek to dla mnie porażka. Wzięcie czegokolwiek zamiast szarżującego zombie to całkowity idiotyzm. Zmiana buffa do inta na jakieś debilstwa, co tam są... totalny bezsens. Kto chciałby zmieniać monstrum grając samemu? Pieski z życiem ratują dupę i zmniejszają ilość potrzebnych potek i studni życia na bossach do minimum. Jedyne, co mógłbym zmienić, to te kółko od spowalniania, ale uznałem, że chcę jeszcze w grze zabić choć jednego cudaka srającego kasą. ^^

Ogólnie gra się bardzo fajnie, poziom trudności wzrasta o wiele płynniej niż w D2, nie trzeba na siłę grindować na mniejszym poziomie trudności, by sobie poradzić (chyba, że ktoś przeleci przez grę jak rącza strzała).

Nie używam Auction House, mam już po 6 lvl na każdym gościu od crafta, bawię się w wykupywanie debilizmów w sklepach, wszystko, co noszę... no może 80%... pochodzi z dropa i nadal spokojnie idzie sobie poradzić.

Ma ktoś wgląd w barbarzyńcę? Moja siostra miała straszne problemy nim w graniu solo od 3 aktu na normalu. Nie dała też rady zabić Diablo sama, musiałem jej pomóc. Robi coś źle, czy barb ma tak ubogo samemu?

_________________
Obrazek

"Jeśli w ogóle istnieje Bóg, to przy tworzeniu świata nie miał zbyt dużo do roboty" - Stephen Hawking


Góra
 


 Tytuł: Re: Diablo III
PostNapisane: Wt, 22 maja 2012, 20:42 
Offline
Podsiąknięty
Podsiąknięty
50% następnej rangi
Avatar użytkownika
 Zobacz profil

Dołączył(a): 2010.10.13
Posty: 375
Lokalizacja: Żywiec/Bielsko
Online: 13d 7h 37m 17s
Może ma sprzęty nieteges? Ja od 2 aktu ostro dawałem w klejnoty w główną cechę.

Mój szaman na normalu:
Pluł ognistymi żabami, od czasu do czasu używał węgorzy. Przywoływał trujące psy w liczbie 4, szarżował zombiakiem, przywoływał giganta no i wysysał INT z maną. Do walk z bosami sporadycznie brałem strzałki oraz nawiedzenie zamiast węgorzy.

Na koszmarze psy odeszły do lamusa zastąpione pasywnym przywoływaniem (są za słabe) Zamiast nich mam fetysza zamieniającego w kurczaki. Zamiast żabek mam ognistą skaczącą bombę. Węgorze zostały zastąpione przez wysysające manę szarańcze. Wciąż zasysam INT ale teraz z życiem a zamiast zombie mam kwasowy deszcz ale może wrócę do zombiaka. Gigant bez zmian. Po dopakowaniu buffami mam INT około 1000 i robię sieczkę za pomocą bomby i deszczu, a szarańcza pięknie odnawia mi manę. Polecam :)

_________________
Obrazek


Góra
 


 Tytuł: Re: Diablo III
PostNapisane: Śr, 23 maja 2012, 10:07 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika
 Zobacz profil

Dołączył(a): 2007.04.15
Posty: 1206
Online: 31d 23h 32m 43s
Piekło jest już całkiem odmienne od poprzednich poziomów trudności.
Ostatnio sporo czasu brakło na pykanie, poza tym teraz robię sobie tygodniową przerwę w graniu, pora wrócić do poprzednich obowiązków.

Po sanktuarium (jak zapewne widać było wyżej) latam Monkiem, bardzo fajne spustoszenie sieje, kombosy i umiejętności wyglądają ciekawie i efektywnie, spelle leczące są tym co lubię w grze, wszystko na plus.
Problem stanowi jego walka w zwarciu - co na piekle trochę daje popalić jak wpadnie się na grupę elite mobków, ze spalaniem, zamrażaniem i czymś jeszcze :-]

Ponieważ trzeba walczyć w zwarciu (możliwości prowadzenia walki z zachowaniem dystansu praktycznie brak), gra zaczyna "boleć" :-]
Prawie skończony II akt i prawie wbity 58lvl :-]


Kolejną postać za którą się wezmę, być może po powrocie do gry, będzie Wizzard (miał być Witch Doctor, ale za dużo osób gra szamkiem, więc trzeba wziąć coś innego :-P)


Co tam więcej, chwalić się nie ma czym, dropy z mobków są słabe (nawet chcąc opchnąć to na AH, to nie można liczyć na zbyt wiele, bo większość woli kupić uncommony / blue z Inferno, aniżeli super yellow dropy).

Z bossów oczywiście leci słaby loot, zawsze niebieskie, co jakiś czas coś złotego (jeżeli bijemy tego samego bossa). Nie zauważyłem, aby "za pierwszym razem" z bossa leciał lepszy loot aniżeli później.

Co do krafcenia, to na obecnym poziomie mojej postaci jest to ekstremalnie nieopłacalne! na podniesienie poziomu trzeba wydać tyle kasy, za ile można kupić świetny gear na AH - ok, chyba, że niektórzy nie chcą używać AH (właśnie z tego powodu). Można i tak - co kto lubi :-)
Gorąco liczę na ciekawe kraftowanie w end-game, acz patrząc na AH, mam pewne wątpliwości.



Co tam, chyba tyle, jak znajdę jeszcze jakiegoś ciekawego screena to podrzucę. No i na pewno pochwalę się jak wygląda gra end-game'owym Monkiem, a potem bierzemy się za wizza.

(btw. fajnie wyglądają Achievy po tych problemach z serwerami - np. mam za osiągnięcie 20,30,40,50lvl, ale nie mam za 10lvl xD)

_________________
Obrazek


Góra
 


 Tytuł: Re: Diablo III
PostNapisane: Pn, 28 maja 2012, 20:39 
Offline
Podsiąknięty
Podsiąknięty
50% następnej rangi
Avatar użytkownika
 Zobacz profil

Dołączył(a): 2010.10.13
Posty: 375
Lokalizacja: Żywiec/Bielsko
Online: 13d 7h 37m 17s
Wiecie, że w trybie wyboru (Elective Mode) można dowolnie wybierać i mieszać umiejętności? Bo ja się dopiero teraz dowiedziałem :D Myślałem, że to służy tylko do zamiany miejscami na pasku skrótów...

Jutro tworzę nowe buildy dla mojego doctora :D np: Żaby+pająki+gigant+psy+fetysze+klątwa kurczaka :D

_________________
Obrazek


Góra
 


 Tytuł: Re: Diablo III
PostNapisane: Wt, 29 maja 2012, 00:26 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 Zobacz profil

Dołączył(a): 2008.12.22
Posty: 1121
Lokalizacja: tak
Online: 11d 22h 42m 31s
Nie rozumiem... to znaczy, że można mieć np deszcz żab i wielką ropuchę na raz? I co to za tryb, bo nie mogę znaleźć :( (usz-noob, wiem..)

_________________
aye


Góra
 


 Tytuł: Re: Diablo III
PostNapisane: Wt, 29 maja 2012, 15:55 
Offline
Podsiąknięty
Podsiąknięty
50% następnej rangi
Avatar użytkownika
 Zobacz profil

Dołączył(a): 2010.10.13
Posty: 375
Lokalizacja: Żywiec/Bielsko
Online: 13d 7h 37m 17s
Akurat deszcz ropuch i wielką ropuchę na raz to nie wiem, nie sprawdziłem jeszcze, ale na pewno da się wybierać te same szkoły. Np ropuszki, pajączki, strzałki i ognistą bombę jednocześnie etc.

_________________
Obrazek


Góra
 


 Tytuł: Re: Diablo III
PostNapisane: Wt, 29 maja 2012, 18:24 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 Zobacz profil

Dołączył(a): 2008.12.22
Posty: 1121
Lokalizacja: tak
Online: 11d 22h 42m 31s
Ah o to chodzi :D

_________________
aye


Góra
 


 Tytuł: Re: Diablo III
PostNapisane: Wt, 29 maja 2012, 18:38 
Offline
Podsiąknięty
Podsiąknięty
50% następnej rangi
Avatar użytkownika
 Zobacz profil

Dołączył(a): 2010.10.13
Posty: 375
Lokalizacja: Żywiec/Bielsko
Online: 13d 7h 37m 17s
Ah, i jest to w opcjach gry gdzieś. Tak samo jak rozszerzone informacje z pola walki i rozszerzone informacje o przedmiotach/skillach. Warto włączyć :)

_________________
Obrazek


Góra
 


 Tytuł: Re: Diablo III
PostNapisane: Wt, 29 maja 2012, 18:48 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 Zobacz profil

Dołączył(a): 2008.12.22
Posty: 1121
Lokalizacja: tak
Online: 11d 22h 42m 31s
Właśnie sobie zmieniłem, żeby mieć Gargantuana i Fetish Army na raz :D Myślałem, że jest tak, że trzeba wybierać 1 skill z danej szkoły... Dzięki za info :P

_________________
aye


Góra
 


 Tytuł: Re: Diablo III
PostNapisane: Pt, 01 cze 2012, 09:35 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika
 Zobacz profil

Dołączył(a): 2007.04.15
Posty: 1206
Online: 31d 23h 32m 43s
No dobra, koniec przerwy, wracamy do gry :-)
Jak tam wam idzie? Inferno już "przejdzione"? :-P

_________________
Obrazek


Góra
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

 Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi 
Diablo III: Reaper of Souls (Dział: Gry)

Admin

5

Diablo III Open Beta Weekend (Dział: Gry)

Admin

18

DIABLO III - kiedy premiera? (Dział: Gry)

Admin

25

Diablo 3 - kostium (Dział: Gry)

Admin

3

Diablo III BETA (Dział: Gry)

Admin

18



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości


Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

cron
Strefa czasowa: UTC + 1 Engine by phpBB, © Copyrights by i-doser.pl
Forum chronione jest prawem autorskim. Kopiowanie, badź rozpowszechnianie materiałów na nim zamieszczonych lub ich części bez upoważnienia bądź podania źródła pochodzenia informacji jest zabronione.
Treści znajdujące się na stronie służą celom informacyjnym oraz edukacyjnym. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za materiały zamieszczane przez użytkowników. Administracja serwisu nie czerpie korzyści materialnych z tytułu prowadzenia serwisu.