Z tym topikiem jak najbardziej racja
![:-]](./images/smilies/gg_krzywy.gif)
Co do fabuły, to nie zastanawiałem się co będzie dalej, jak się potoczy, więc wszystko
w niej jest dla mnie "wow", choć mam swój typ na zakończenie, co trochę psuje mi element zaskoczenia
(chyba, że końcówka okaże się inna niż przewidywałem

)
Gram Monkiem, gra się fajnie, dynamicznie. Trzeba tylko monitorować pasek HP,
bo można w ogniu walki i rozpierduchy szybko zjechać
Co tu więcej pisać, mapy i lokacje fajne, grafika przyjemna, muzyka też.
Faktycznie brakuje ingerencji we własną postać - właściwie to nie mamy żadnej możliwości ingerencji, staty i punkty umiejętności rozkładają się automatycznie, jedynie możemy żonglować umiejętnościami + runy (6 do wykorzystania w jednym momencie).
To rozwiązanie ma swoje mocne i słabe strony, osobiście brakuje mi możliwości mocniejszego "zcustomizowania" własnej postaci.
W D2 grałem Nekro, ale Szaman mi się nie spodobał, Nekro był bardziej taki "zadymiarz", grając nim odnosiłem wrażenie, że wszyscy dookoła wiedzą, że z Nekro nie ma co zadzierać
Co do Szamka strasznie się zawiodłem - to taki "potulny koleś", ale nie przekreślam go jeszcze, jako następną postać pewnie wezmę się właśnie za niego.
Podoba mi się motyw ze zbieraniem Lore'ów / dzienników / radyjek.
Fajny element.
Brakuje mi jakiegoś elementu który określał w którym momencie aktu jestem - w D2 była to karta questów, których było 6 i wiadomo było na jakim etapie gry jesteśmy.
Tutaj tego nie ma, klepiesz, klepiesz, klepiesz... ooo już koniec,
albo klepiesz, klepiesz, klepiesz, kurna... ile jeszcze.
Niespecjalnie podoba mi się polski dubbing.
Nasłuchałem się oryginalnych odgłosów z BETY, każda postać ma inny akcent, NPC też mówią inaczej, udźwiękowienie jest super.
Natomiast dubbing... odniosłem wrażenie, jakby zrobili to na "odpierdziel".
przykładowo - ubicie żony kowala, gdzie w wersji EN słychać jak kobieta się męczy, a PL po prostu recytuje to co na kartce napisano.
Poza tym odniosłem wrażenie, że trafiają się błędy w tłumaczeniu ("kali jeść kali pić")
W PL zamierzam tylko pociupać jedno kółko, aby poznać cały dubbing i potem przenoszę się na wersję EN/GB.
Ogólnie gra bardzo na plus, nie zawiodłem się na niej,
wciąga, gra się b.fajnie - jak napisał
Drag - "jeszcze minutkę"

Nie jest specjalnie krótka, czego się obawiałem, gdy podnosiły się głosy, że Skleton King wieńczy pierwszy akt (a jego w becie biło się już po ~1h - 1.3h). Choć, odnoszę wrażenie, że fabuła jest zdecydowanie szybsza w porównaniu do D2, acz jest zdecydowanie bardziej rozbudowana.
Liczę, też, że zgodnie z zapowiedziami poziom Inferno wystarczy na dłuższy czas

Podsumowując - grę jak najbardziej polecam