No bo są wymyślone... Co nie oznacza ze są złe. Bo ja uważam, że jezeli ktos sobie wyznaje te religie, jakie chce i jest dobrym uczciwym kochającym czlowiekiem to i tak go Pan Jezus zbawi. Poczytaj wikipedie... cyt:" Takie imię obrał Siddhārtha Gautama, kiedy zaczął głosić swoje nauki". A religia chrześcijańska jest objawiona bo tak jest napisane w Piśmie Świętym. Po co szukać innych religii, skoro jest wyraźnie napisane, że jeżeli będziesz z Bogiem, będziesz żył wiecznie. Jezus to powiedzial. No ale wasz wybór. I z moherami mnie nie wiąż, bo ich nie słucham, niech se robią co chcą. To tylko babcie które troszke przesadzają w słuchaniu radia maryja i tyle.
I co z tego że ślepo wierzę ?? Przynajmniej w coś wierzę, mam jakąś wiare, mam sens życia. Bez Boga życie nie ma sensu. Jak czytam niektóre posty to naprawde płaczę ze śmiechu

Boga nei ma hehe, hulaj dusza piekła nie ma xD no teraz to mnie rozwaliliscie xD To jak powstał ten świat ?? Co sam sie zrobił ?? Naoglądacie sie jakiś durnych i beznadziejnych filmików brytyjskich na youtube, które nakręcił jakiś skretyniały idiota po psychiatryku, i pozniej glosicie takie glupoty... A i skąd wiesz ze religia chrześcijańska potępia ezoterykę ? Mój tata zna dobrze pewnego księdza który to praktykuje, opowiadał mu o oobe o ld i o różnych podobnych sprawach

Mówi że ludzki umysł jest w stanie zrobić WSZYSTKO. Jednak jest ograniczony, bo grzech go hamuje.
@ Sandacz, a co wolałbyś może zostać po śmierci psem ?? Nie ma czarnego obrazu po smierci jak to określiłeś. Jest życie po śmierci. Ja wierzę, że jest Niebo, Piekło, Lub Czyściec.