Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So, 02 paź 2010, 09:12 
Offline
Obyty
Obyty
60% następnej rangi
Avatar użytkownika
 AIM  Zobacz profil

Dołączył(a): 2008.09.12
Posty: 660
Lokalizacja: Bydgoszcz
Online: 17m 34s
Witam

kiedy odpalam komputer wyskakuje mi komunikat "Warning! CPU have over speed!" i nie ma zamiaru ładować się dalej obrażony na cały świat :P
Totalnie nie znam się na komputerach, ale wiem że jest tu paru wyjadaczy, więc może ktoś będzie wiedział ocb i jak to naprawić
z góry dzięki ;)

_________________
Obrazek

ZIOT "Anty-Sapiens EP" JUSZ JEZD! :D Zapraszam do działu "Twórczość Forumowiczów" ;)
http://www.myspace.com/ziott


Góra
 


PostNapisane: So, 02 paź 2010, 11:20 
Offline
Nasiąknięty
Nasiąknięty
61% następnej rangi
Avatar użytkownika
 Zobacz profil

Dołączył(a): 2008.04.19
Posty: 461
Online: 0s
Jeśli masz Win Vista to wszystko tłumaczy się samo.

//-------

napisz coś.. jaki system.. specyfikacja kompa.. typ... kiedy się to dzieje.. no chłopie!!

.. Może coś pogmerałeś w BIOS'ie i zamiast zegara np. 10x masz 15x lub więcej. Musisz wtedy powiedzieć jaki procek (model konkretnie) i można zacząć szukać spec.


Góra
 


PostNapisane: N, 03 paź 2010, 03:03 
Offline
Chłonący
Chłonący
62% następnej rangi
 Zobacz profil

Dołączył(a): 2008.10.09
Posty: 331
Online: 6m 38s
zbyt mocno podkrecony procesor ? i sam sie wyłącza zeby uniknąć spalenia ? :P


Góra
 


PostNapisane: N, 03 paź 2010, 07:01 
Offline
Obyty
Obyty
60% następnej rangi
Avatar użytkownika
 AIM  Zobacz profil

Dołączył(a): 2008.09.12
Posty: 660
Lokalizacja: Bydgoszcz
Online: 17m 34s
Nigdy nic nie grzebałem w BIOSie, całego kompa miałem ustawionego jedynie na najwyższą wydajność bez jakiegoś dodatkowego podkręcania.
Problem rozwiązałem czytając google, gdyby kogoś to później interesowało
mianowicie w BIOS'ie (rozdziewiczyłem się, yeah) w którejś zakładce jest możliwość edycji FSB (Front Side Bus)
miałem tam ustawienie 10/15 (nie mam pojęcia co znaczy) i postanowiłem zwiększyć to o 1 (czyli 11/16, żeby czasem nie przesadzić z czymś o czym pojęcia nie mam). Enter, pyk i siedzę znowu na swoim kompiku który śmiga jak śmigał, i oby śmigał jeszcze jak najdłużej ;)

_________________
Obrazek

ZIOT "Anty-Sapiens EP" JUSZ JEZD! :D Zapraszam do działu "Twórczość Forumowiczów" ;)
http://www.myspace.com/ziott


Góra
 


PostNapisane: N, 03 paź 2010, 09:22 
Offline
Nasiąknięty
Nasiąknięty
61% następnej rangi
Avatar użytkownika
 Zobacz profil

Dołączył(a): 2008.04.19
Posty: 461
Online: 0s
Czyli to czego spodziewałem się... ja miałem kiedyś ustawione na 14, a powinno być na 10.. ale działało.. teraz nie pamiętam jaki miałem procek... chyba Turion.


Góra
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

 Podobne tematy   Autor   Odpowiedzi 
Problem jak sie skapne ze to sen (Dział: Lucid Dream)

rymowkonstruktor

7

Problem z RT (Dział: Lucid Dream)

zeus

40

Problem z utrzymaniem świadomości (Dział: Lucid Dream)

robercik250

1

Problem z Wild (Dział: Lucid Dream)

kostek914

1

Speed (Dział: Opinie)

Amsterdam20

25



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości



cron
Strefa czasowa: UTC + 1 Engine by phpBB, © Copyrights by i-doser.pl
Forum chronione jest prawem autorskim. Kopiowanie, badź rozpowszechnianie materiałów na nim zamieszczonych lub ich części bez upoważnienia bądź podania źródła pochodzenia informacji jest zabronione.
Treści znajdujące się na stronie służą celom informacyjnym oraz edukacyjnym. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za materiały zamieszczane przez użytkowników. Administracja serwisu nie czerpie korzyści materialnych z tytułu prowadzenia serwisu.